Suosittelemme

Turun Linna

Yli 700 vuotta vanha Turun linna ja siellä toimiva Turun kaupungin historiallinen museo näyttelyineen muodostavat historian aarreaitan.

Wäinö Aaltosen Museo

Kaupungin taidemuseo tarjoaa tasokkaiden näyttelyiden lisäksi konsertteja, luentoja sekä erilaisia tapahtumia kuten työpajoja ja kursseja.

Aboa Vetus & Ars Nova

Arkeologis-historiallinen museo Aboa Vetus esittelee maan alle hautautuneen historiallisen Turun kortteleita. Ars Nova puolestaan on nykytaiteen museo.

Turun Taidemuseo

Erityisesti vanhemmasta suomalaisesta taiteesta, surrealismista ja pop-taiteesta tunnetun Turun Taidemuseon kokoelmasta löydät yli 6500 teosta.

Luostarinmäen Käsityöläismuseo

Viehättävä museo kertoo 200 vuotta vanhasta kansanomaisesta kaupunkirakentamisesta, vanhoista käsityöammateista ja käsityöläisten elinoloista.

Forum Marinum

Valtakunnallinen merenkulun ja merivoimien historian erikoismuseo sekä merikeskus, jonka museoaluslaivastoon kuuluvat muun muassa parkki Sigyn, fregatti Suomen Joutsen ja miinalaiva Keihässalmi.

Turun Tuomiokirkkomuseo

Suomen kansallispyhäkön museo kirkon etelälehterillä kertoo Tuomiokirkon vaiheista ja kirkollisesta elämästä.

Kuralan Kylämäki

Kuralan Kylämäki on koko perheen kulttuurivirkistysalue, jonne voi tulla viihtymään perinnemaisemassa. Kuralassa voi liikkua ympäri vuoden ja viipyä vaikkapa eväsretkellä tai maatilan eläimiin tutustuen.

Apteekkimuseo ja Qwenselin Talo

Qwenselin talo on Turun vanhin omavaraistalouden ajalta säilynyt porvaristalo. Talo rakennettiin Pietari Brahen 1652 laadituttamassa asemakaavassa aatelistolle varatulle alueelle noin vuonna 1700. Myöhemmin rakennettuun kauppasiipeen on sisustettu 1800-luvun apteekki.

Ett Hem

Ett Hem- museo on Alfred Jacobssonin ja hänen vaimonsa Hélènen Åbo Akademin säätiölle lahjoittama tunnelmallinen kotimuseo, joka on vuodesta 1965 toiminut nykyisessä rakennuksessa Piispankadulla. Museossa on esillä pariskunnan esine-, taide- ja huonekalukokoelma.

Biologinen Museo

Turun Biologinen museo on vuonna 1907 valmistunut luontomuseo. Museossa on esillä 13 luontomaisemaa eläimineen. Museo sopii vierailu- ja opintokohteeksi kaikenikäisille luonnosta ja kulttuurihistoriasta kiinnostuneille.

Lasarettimuseo

Turun lasarettimuseon tehtävänä on Suomen vanhimman, yhtäjaksoisesti vuodesta 1759 toimineen sairaalan historian tallentaminen, esineistön säilyttäminen ja muistitiedon kerääminen.

B-Galleria

Vuonna 2005 perustettu nykytaidegalleria tarjoaa edullisen ja helposti lähestyttävän tilan nuorille taiteilijoille. Gallerialla järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja takahuoneessa toimii pienimuotoinen B-butik, jossa on myynnissä pieni, vaihteleva valikoima taidejulkaisuja sekä muita tuotteita.

Galleria Joella

Turun Taidegraafikot ry:n ylläpitämä näyttelytila Galleria Joella sijaitsee keskeisellä paikalla Aurajoen rannassa. Galleriassa järjestetään kuvataiteen eri alueilta n.16 näyttelyä vuodessa.

Titanik

Aurajoen rannalla sijaitsevassa kaupungin vanhimmassa nykytaidegalleriassa ylläpidetään aktiivista näyttely- ja residenssitoimintaa. Titanik-galleria on vuosien saatossa toiminut tärkeänä ja arvostettuna näyttämönä uudelle, vakiintumattomalle kotimaiselle nykytaiteelle.

Valokuvauskeskus Peri

Valokuvakeskus Peri sijaitsee Wäinö Aaltosen museon rakennuksessa Aurajoen rannalla. Peri järjestää galleriassaan kymmenkunta näyttelyä vuodessa kesänäyttelyä lukuunottamatta neljän viikon jaksoina. Perin näyttelyt ovat maksuttomia kaikille galleria- ja museovieraille.

Galleria Regina

Galleria Regina sijaitsee kaupungin keskustassa Aurajoen länsirannalla, Tuomiokirkkosillan kupeessa, vastapäätä Turun tuomiokirkkoa, Vanhaa suurtoria ja Kulttuurikeskusta.

Galleria Maaret Finnberg

Galleristi Maaret Finnbergin perustama korkeatasoiseen nykytaiteeseen erikoistunut verkkogalleria esittelee Suomen eturivin taiteilijoiden teoksia.

Galleria Å

Turun taiteilijaseuran ylläpitämä Galleria Å sijaitsee kahdessa kerroksessa hyvällä paikalla Turun keskustassa.

Auran Galleria

Yliopistonkadulla sijaitseva Auran Galleria on esitellyt nykytaidetta vuodesta 1985.

Phillips

Vuonna 1796 perustettu Phillips oli aikoinaan Napoleon Bonaparten ja Marie Antoinetten suosima. Nykyisin korkealaatuiseen nykytaiteeseen keskittynyt huutokauppa houkuttelee kansainvälisiä keräilijöitä niin Lontooseen kuin New Yorkiin.

Christie’s

Sotheby’s

Kaskis

Kaskenmäen huipulla sijaitseva huippusuosittu Kaskis on uusi näkemys turkulaiseen ravintolaelämään.

Smör

Aurajoen rannasta löytyvä tunnelmallinen ravintola Smör tarjoaa käsintehtyä ruokaa yhdistettynä laadukkaisiin viineihin.

Enkeliravintola

Kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa puutalossa Taidemuseon lähellä sijaitseva ihana Enkeliravintola tarjoaa herkullista ruokaa kauden tuoreista raaka-aineista.

Viikinkiravintola Harald

Herkuttele Kuningas Gormin härkäpadalla tai Jotunheimin jättiläisten jäätelöllä! Viihtyisä viikinkiravintola aivan kaupungin ytimessä.

Blanko

Jokirannan trendikäs Blanko tarjoaa maukasta ruokaa ja mukavaa tunnelmaa aamupäivästä iltaan. Sunnuntaisin suosittu brunssi!

Aula Café

Avara ja viihtyisä lounaskahvila Aboa Vetus & Ars Nova -museon yhteydessä.

Tintå

Mainioista pizzoistaan, hyvästä viinistä ja loistavasta tunnelmastaan tunnettu Tintå on yksi jokirannan helmiä.

Turun Kirjakahvila

Turun Kirjakahvila on vuodesta 1981 toiminut kirjakauppa, galleria ja vegaaninen kahvila, joka tarjoaa kulttuurielämyksiä viehättävässä ympäristössä.

Hammaslääkäri Aboadent

Hyvä ja edullinen Turkulainen hammaslääkärikeskus Turussa Puutorin laidalla.